Spring naar hoofd-inhoud

De lessen mogen weer beginnen voor alle ruiters!!!

Vanaf 12 mei gaan we de lessen weer opstarten. Om dit goed te laten verlopen hebben wij een protocol opgesteld, wat wij hanteren om de regels van de RIVM zo goed mogelijk na te leven. Wij verzoeken u om voor u naar de manege komt deze goed door te nemen, ook met de betreffende ruiter. Dan kunnen wij vanaf 12 mei weer fijn met zijn allen van de paarden genieten! Houdt u er rekening mee dat de lessen buiten gegeven worden, ongeacht wat voor weer het is? Ook wordt het gebruik van de toiletten alleen toegestaan bij uiterste (hoge) noodzaak.

 

Corona protocol versie 2

Kledinglijn RSC Ermelo

momenteel te bestellen tot maandag 25-11-2019 12:00 uur

De nieuwe kledinglijn is te bestellen .

 

Young Leaders Program!!

Wij bieden ook het Young Leaders Program aan van de KNHS!

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigen wij (de KNHS), jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/ landelijke evenementen. Denk aan de Paard&Leven dag, de Hippiade en natuurlijk Horse Event.

Het programma in een notendop

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in een van de onderstaande vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op je manege of vereniging welk niveau het meest geschikt is.

 1. Niveau 1: Helpen
  In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

 2. Niveau 2: Uitvoeren         
  In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

 3. Niveau 3: Organiseren      
  In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

 4. Niveau 4: Besturen          
  In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen.

De competenties worden ontwikkeld met verschillende gethematiseerde activiteiten. Als deelnemer werk je 2 maanden aan een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge, en na niveau 4 een onderscheidingsteken.  De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het traject word je begeleid en ondersteund door coaches die door KNHS en NOC*NSF zijn geschoold om het Young Leaders Program te begeleiden en de titel YLP basiscoach te halen.

Bixie & Friends starterspakket voor de jonge ruiter.

In samenwerking met de FNRS en KNHS is er een leuk leertraject opgezet voor de jonge ruiters. Voor meer informatie klik hier!

Nieuwe specialisatie springles

Wij willen nieuwe specialisatie springlessen beginnen.

Specialisatielessen zijn er voor ruiters die zich verder willen bekwamen in het springen. Zij kunnen ook uitgekozen worden om de manege te vertegenwoordigen met de FNRS/KNHS springcompetitie. Wie weet ben je de opvolger van Hannah Loef (40 cm) of Carmen Ledder (80 cm) die zich al een keer winnaar van de springcompetie hebben mogen noemen. Ook mogen ruiters die de specialisatielessen volgen na de 60 cm doorstromen naar 70 cm en hoger.

Wanneer kom je voor deze lessen in aanmerking?

 • Je rijdt F3 of hoger;
 • Je springt met de wedstrijden 30 cm of hoger;

Op 26 maart beginnen we met een 2 wekelijkse springcursus voor ruiters vanaf de F3.
Deze cursus is op dinsdag en begint om 18.30uur en duurt tot 20.00uur en zal op de volgende data gegeven worden:
26 maart; 9 april; 23 april; 7 mei; 21 mei; 4 juni; 18 juni en 2 juli.

De kosten voor deze cursus zijn €148,-

Heb je interesse, geef dat dan door aan Lieke of Monique.

 

Hoe goed zit jij?

Daar kan je achter komen tijdens de zitcompetitie

 

De voorrondes voor de zitcompetitie gaan weer beginnen. Hoe zit het met jouw houding en zit? Ga je goed mee met de bewegingen? Stoor jij je paard niet? Om daar achter te komen organiseren wij de zitcompetitie. Als je bij de beste 3 van jou categorie zit bij de selectie hier bij Ruitersportcentrum Ermelo op 22 april, mag je meedoen met de regiofinale op 23 juni in Stuifzand. Rijd je bij de regiofinale ook heel goed? Dan mag je door naar de kwartfinale op 8 september. Ben je dan weer door, dan mag je net als Hannah, Noa, Iris en Aniek de vorige jaren, de (halve)finale rijden op horse event! Deze zal plaats vinden op 14 september in Vijfhuizen. Kan jij deze data? Wil je mee doen? Geef je dan nu op, op de inschrijflijst op het prikbord in de kantine. Kosten voor de selectiewedstrijd zijn € 10,- Wil jij goed getraind aan de start komen van de selectiewedstrijd? Binnenkort worden de data voor de 3 zitlessen bekend gemaakt! De prijs voor deze zitlessen is € 29,95. De prijs is inclusief startgeld voor de selectiewedstrijd.

Voor de volgende categorieën kun je je opgeven: Categorie 0: alle leeftijden, nog niet in het bezit van een F4 diploma Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma; Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van een F8 diploma (wel F4); Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van een F8 diploma; Categorie 4: 18 jaar en ouder, wel in het bezit van een F4 diploma. Leeftijd en niveau moeten zijn bereikt voor 1 april 2019 Nieuw is dit jaar Categorie 0. Zit jij in categorie 0? Dan mag je dit jaar voor het eerst meedoen aan de voorronde. Hier maak je kans om bestzittende ruiter van categorie 0 te worden van 2018! Hier is geen regiofinale van toepassing, maar je kan mooi even kijken of je de zitcompetitie leuk vind en wie weet oefenen voor volgend jaar. Dit jaar maak jij in de les kans op een wildcard. Ontvang je deze? Dan is jouw houding en zit super goed en maak je een goeie kans om in de top 3 te eindigen bij de voorronde hier op RSC Ermelo. Je bent niet verplicht om mee te doen met de voorronde, de wildcard is alleen om aan te geven dat je heel goed en netjes zit! Je mag natuurlijk ook gewoon meedoen zonder wildcard!