Spring naar hoofd-inhoud

Hoe moet het nu met de lessenkaart?

In de laatste mail van 17 maart 2020 hebben we al aangegeven dat we gaan proberen zo veel mogelijk lessen te compenseren. Hoe? Dat ligt helemaal aan het verloop van de crisis, maar u kunt er van uit gaan dat wij ons uiterste best doen.

Wij hopen op veel begrip en ondersteuning van u. Door ons samen sterk te maken om verspreiding van het virus te voorkomen, hoe eerder iedereen weer kan genieten van onze paarden. Maar op dit moment kunnen wij nog niet aangeven wanneer de lessen/activiteiten weer worden hervat.

Wij waarderen uw betrokkenheid, maar ons bedrijf en onze paarden mogen komende periode ook niet bezocht worden. Niemand is welkom tenzij er andere afspraken gemaakt zijn. Wij proberen u op de hoogte te houden via mail en facebook.

Door deze onzekerheid maken wij ons wel zorgen over het voortbestaan van de manege. Om die reden vragen wij u om in deze crisisperiode de lesgelden wel te blijven betalen zodat wij onze paarden kunnen blijven verzorgen. Op het moment dat u op onze manege kwam rijden hebben we een lesovereenkomst met elkaar gesloten waarin we met u overeengekomen zijn dat het lesgeld verschuldigd blijft bij dit soort calamiteiten (artikel 6.3*). Uiteraard staat in dezelfde lesovereenkomst (artikel 2.2**) dat u het recht heeft om op te zeggen. Maar wij willen uiteraard veel liever dat u bij ons blijft paardrijden en ons blijft steunen in deze moeilijke periode.

 

Wij hopen op uw begrip en zijn uiteraard beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden, neem hiervoor contact op met info@ruitersportcentrumermelo.nl      

 

Met vriendelijk groet,

Lieke en Monique

 

 

 

*Artikel 6.3
Wanneer lessen geen doorgang kunnen vinden om wat voor een reden dan ook door bijvoorbeeld doch niet uitsluitend, een epidemie welke gezondheidsrisico’s voor de paarden en ruiter met zich meebrengt, is restitutie van de overeengekomen les (abonnement) niet mogelijk blijft de klant betaling van de les verschuldigd, gedurende de in artikel 2.1 overeengekomen periode, tenzij anders is overeengekomen. Indien de paarden in eigendom zijn van het ruitersportcentrum is de lesgever te allen tijde bevoegd om te bepalen of lessen doorgang kunnen vinden.

**Artikel 2.2
Opzeggen dient schriftelijk te geschieden met in achtneming van een opzegtermijnvan 1 maand.

 

Coronavirus

Corona Update 15 maart 2020

De manege lessen stoppen per direct. Morgenochtend volgt een nieuwsbrief via de email voor al onze leden. Heeft u deze om 15:00 uur niet ontvangen (kijk ook even in uw spammap) geef dan even een bericht via afmelden@ruitersportcentrumermelo.nl en wij sturen hem u alsnog toe.
 

Statement FNRS 15 maart 2020:

Haike Blaauw, directeur van de FNRS: “Paardensportbedrijven kunnen niet zomaar sluiten. De paarden en pony’s moeten dag en nacht verzorgd worden, maar daarnaast ook regelmatig beweging krijgen. De dieren moeten elke dag veel bewegen, die kan je niet zomaar stil zetten. We begrijpen de noodzaak van het rigoureus sluiten van sportclubs, maar paardensportbedrijven moeten wel anders benaderd worden. Als sector moeten wij wel hele duidelijke maatregelen treffen.”

Manegelessen per direct afgelast

Als gevolg van de uitspraak van de minister Bruins tijdens de persconferentie moeten manegebedrijven tot 6 april 2020 de manegelessen afgelasten. De verzorging van de dieren dient uiteraard door te gaan, hiervoor blijven de manegebedrijven open voor paardeneigenaren, personeel, dienstverleners zoals hoefsmeden en dierenartsen en leveranciers.

Verenigingen per direct gesloten

Theo Fledderus, directeur van de KNHS: “In lijn met NOC*NSF dienen paardensportverenigingen zonder eigen paarden hun accommodatie de komende tijd te sluiten voor clublessen, evenementen of andere activiteiten. Accommodaties waar paarden gestald staan moeten wel serieuze maatregelen treffen en hun klanten hierover informeren.”

Maatregelen paardensportverenigingen:

 • Sluit de accommodatie t/m 6 april 2020
 • Geen lessen, evenementen of andere activiteiten
 • Laat geen mensen (en paarden) van buitenaf de accommodatie gebruiken voor training.

 

Pensionstallen blijven opengesteld voor paardeneigenaren

Blaauw: “Pensionstallen moeten open blijven zodat paardeneigenaren hun paarden de nodige dagelijkse verzorging en beweging kunnen bieden. Wij verzoeken pensionhouders wel extra maatregelen te nemen.”

Maatregelen pensionstallen:

 • Pensionklanten mogen uw stal bezoeken voor de dagelijkse verzorging en training van hun paard.
 • Pensionklanten met verkoudheidsklachten moeten verzocht worden thuis te blijven tot zij hersteld zijn. Samen met de pensionhouder moet in dat geval gezocht worden naar ondersteuning in verzorging en eventueel training.
 • Vraag uw pensionklanten:
  • Geen extra bezoekers mee te nemen. Alleen indien strikt noodzakelijk.
  • Niet in groepjes samen te komen.
  • Contact te vermijden.
  • Alleen voor de noodzakelijke verzorging en training op stal te blijven.
 • Laat geen mensen (en paarden) van buitenaf de accommodatie gebruiken voor training.
 • Vraag ruiters, indien in bezit, ruiterhandschoenen te dragen om zo fysiek contact met de omgeving te beperken.
 • Kantines, moeten net zoals alle horeca-gelegenheden per direct sluiten, tot minstens 6 april 2020.
 • Neem de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht

Kledinglijn RSC Ermelo

momenteel te bestellen tot maandag 25-11-2019 12:00 uur

De nieuwe kledinglijn is te bestellen .

 

Bixie & Friends starterspakket voor de jonge ruiter.

In samenwerking met de FNRS en KNHS is er een leuk leertraject opgezet voor de jonge ruiters. Voor meer informatie klik hier!

Young Leaders Program!!

Wij bieden ook het Young Leaders Program aan van de KNHS!

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigen wij (de KNHS), jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/ landelijke evenementen. Denk aan de Paard&Leven dag, de Hippiade en natuurlijk Horse Event.

Het programma in een notendop

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in een van de onderstaande vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op je manege of vereniging welk niveau het meest geschikt is.

 1. Niveau 1: Helpen
  In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

 2. Niveau 2: Uitvoeren         
  In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

 3. Niveau 3: Organiseren      
  In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

 4. Niveau 4: Besturen          
  In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen.

De competenties worden ontwikkeld met verschillende gethematiseerde activiteiten. Als deelnemer werk je 2 maanden aan een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge, en na niveau 4 een onderscheidingsteken.  De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het traject word je begeleid en ondersteund door coaches die door KNHS en NOC*NSF zijn geschoold om het Young Leaders Program te begeleiden en de titel YLP basiscoach te halen.

Nieuwe specialisatie springles

Wij willen nieuwe specialisatie springlessen beginnen.

Specialisatielessen zijn er voor ruiters die zich verder willen bekwamen in het springen. Zij kunnen ook uitgekozen worden om de manege te vertegenwoordigen met de FNRS/KNHS springcompetitie. Wie weet ben je de opvolger van Hannah Loef (40 cm) of Carmen Ledder (80 cm) die zich al een keer winnaar van de springcompetie hebben mogen noemen. Ook mogen ruiters die de specialisatielessen volgen na de 60 cm doorstromen naar 70 cm en hoger.

Wanneer kom je voor deze lessen in aanmerking?

 • Je rijdt F3 of hoger;
 • Je springt met de wedstrijden 30 cm of hoger;

Op 26 maart beginnen we met een 2 wekelijkse springcursus voor ruiters vanaf de F3.
Deze cursus is op dinsdag en begint om 18.30uur en duurt tot 20.00uur en zal op de volgende data gegeven worden:
26 maart; 9 april; 23 april; 7 mei; 21 mei; 4 juni; 18 juni en 2 juli.

De kosten voor deze cursus zijn €148,-

Heb je interesse, geef dat dan door aan Lieke of Monique.

 

Hoe goed zit jij?

Daar kan je achter komen tijdens de zitcompetitie

 

De voorrondes voor de zitcompetitie gaan weer beginnen. Hoe zit het met jouw houding en zit? Ga je goed mee met de bewegingen? Stoor jij je paard niet? Om daar achter te komen organiseren wij de zitcompetitie. Als je bij de beste 3 van jou categorie zit bij de selectie hier bij Ruitersportcentrum Ermelo op 22 april, mag je meedoen met de regiofinale op 23 juni in Stuifzand. Rijd je bij de regiofinale ook heel goed? Dan mag je door naar de kwartfinale op 8 september. Ben je dan weer door, dan mag je net als Hannah, Noa, Iris en Aniek de vorige jaren, de (halve)finale rijden op horse event! Deze zal plaats vinden op 14 september in Vijfhuizen. Kan jij deze data? Wil je mee doen? Geef je dan nu op, op de inschrijflijst op het prikbord in de kantine. Kosten voor de selectiewedstrijd zijn € 10,- Wil jij goed getraind aan de start komen van de selectiewedstrijd? Binnenkort worden de data voor de 3 zitlessen bekend gemaakt! De prijs voor deze zitlessen is € 29,95. De prijs is inclusief startgeld voor de selectiewedstrijd.

Voor de volgende categorieën kun je je opgeven: Categorie 0: alle leeftijden, nog niet in het bezit van een F4 diploma Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma; Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van een F8 diploma (wel F4); Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van een F8 diploma; Categorie 4: 18 jaar en ouder, wel in het bezit van een F4 diploma. Leeftijd en niveau moeten zijn bereikt voor 1 april 2019 Nieuw is dit jaar Categorie 0. Zit jij in categorie 0? Dan mag je dit jaar voor het eerst meedoen aan de voorronde. Hier maak je kans om bestzittende ruiter van categorie 0 te worden van 2018! Hier is geen regiofinale van toepassing, maar je kan mooi even kijken of je de zitcompetitie leuk vind en wie weet oefenen voor volgend jaar. Dit jaar maak jij in de les kans op een wildcard. Ontvang je deze? Dan is jouw houding en zit super goed en maak je een goeie kans om in de top 3 te eindigen bij de voorronde hier op RSC Ermelo. Je bent niet verplicht om mee te doen met de voorronde, de wildcard is alleen om aan te geven dat je heel goed en netjes zit! Je mag natuurlijk ook gewoon meedoen zonder wildcard!