Spring naar hoofd-inhoud

Een paard of pony leasen is super leuk en voelt een beetje als een eigen paard of pony. 
Daarom maken we een goede afspraken, zodat we van elkaar weten wat we wel en niet kunnen verwachten bij het leasen van een paard of pony. 

 

Lease afspraken

 1. Leasen is in principe voor de periode van een maand op basis van een lease contract. Andere periodes en de tarieven daarvan in overleg met Monique
 2. Het leasen wordt stilzwijgend iedere maand verlengd.
 3. Wil je met het leasen stoppen, dan geldt een opzegtermijn van een maand.
 4. Tijdens de standaard lease mag je 3x per week rijden, waarvan een vaste vrije keuze dag, de zondag en je vaste lesdag. Eventuele andere constructies en de tarieven daarvan in overleg met Monique
 5. In deze maand rij je iedere les op je eigen leasepony of -paard.
 6. Je kunt vrij rijden buiten de lestijden, het paard zal niet verhuurd worden voor privé lessen of vrij rijden van derden.
 7. Met wedstrijden kun je voor jouw leasepony of -paard niet uitgeloot worden.
 8. Leasen is alleen mogelijk voor gevorderden en half-gevorderden. Uiteindelijk bepaalt Monique of de ruiter voldoende capaciteiten heeft voor het gewenste paard.
 9. Wil je een maand niet leasen (bijv. de vakantieperiode) dan kan iemand anders het paard gaan leasen. Het is niet mogelijk het paard te reserveren. 
 10. Het leasen kan alleen doorgang vinden, indien voor de ingang van de lease betaald is. Dit geldt ook voor alle opvolgende maanden. Een automatische incasso is daarom aan te bevelen.

 

Lease regels

 1. Je mag niet met je leasepony of –paard buiten het manege terrein rijden.
 2. Leasen is persoonlijk, dus geen anderen op jouw lease pony of –paard laten rijden.
 3. Leasen lijkt op een eigen paard, dus je mag ook met hem wandelen, knuffelen, toiletteren, zadel en hoofdstel mooi houden en rijden.
 4. De rijduur per dag is in principe een uur en moet altijd even doorgegeven worden bij Monique, zodat de bewegingsuren in de gaten gehouden kunnen worden.
 5. Als je verhinderd bent op je vaste rijdag, dan kan samen met Monique die week gekeken worden naar een andere rijdag. Als het niet kan, rij je die week even een dag minder die je de volgende week niet kunt inhalen.
 6. Het nemen van lessen bij instructeurs van buiten de manege is verboden. Alle lessen met een leasepaard moeten via de manege geboekt worden.
 7. Tijdens het leasegebruik is de ruiter verantwoordelijk voor het paard en de materialen die voor dat paard gebruikt worden. Verzorging en verantwoording hiervoor moet serieus genomen worden.
 8. Het is niet toegestaan om een eigen zadel, hoofdstel of dekens te gebruiken bij een leasepaard, tenzij dit in overleg gaat met Monique en schriftelijk is bevestigd.
 9. Wel is het mogelijk eigen borstels en halsters te gebruiken.
 10. Indien het leasepaard ziek of kreupel is, wordt een vervangend paard aangeboden om te rijden. 

Aansprakelijkheid

 1. Ruitersportcentrum Ermelo stelt zich niet aansprakelijk voor schade of letsel ontstaan tijdens de leasedagen.
 2. Als er onverhoopt schade aan het paard of de materialen ontstaat, geldt de verplichting dit direct te melden bij Monique. De schade kan worden verhaalt op de WA-verzekering van de leaseklant.

 

Sinds kort hebben we ook de mogelijkheid om een paard voor een week te leasen. Vraag bij Monique naar de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Tarieven

Leasepony tot 1.48 meter:  per week vanaf € 40,00
per maand € 130,00 inclusief lessen
Leasepaard vanaf 1.48 meter:  per week vanaf € 45,00
per maand € 150,00 inclusief lessen

 

Vraag naar de mogelijkheden