Skip to main content

Ruiters naar halve finale FNRS/KNHS springcompetitie

zondag 21 maart 2018 Bunschoten

Mariƫlle Klaassen, Wendy van Werven, Natasha van den Broek (S40), Britt Stoel, Iris Wakelkamp (S60) en Sam en Maud Veen (S80) gaan met de paarden Becky, Methymna, Coco Chanel en Malle in Bunschoten van start om een plek in de finale te bemachtigen.

Deze finale wordt verreden op 25 maart in Ermelo op het KNHS Centrum.

Carmen Ledder regerend kampioen in de klasse S80 met Methymna, heeft zich tijdens de laatste editie van Horse Event al rechtstreeks geplaatst voor de finale, dit keer met Malle.

Bronzen ruiters gehuldigd

Afgelopen zondag heeft de manege vijf ruiters een onderscheiding uit mogen reiken. Zij hebben hebben het F 12 niveau met een winstpunt behaald. Sinds 1 augustus van dit jaar wordt daar de bronzen status aan gegeven. Het gaat om de ruiters (vlnr): Carmen Ledder (F14), Romy Willems (F13), Aniek Visscher (F13), Maud Veen (F12) en Sarah Tollenaar (F13). Gefeliciteerd!

Eindelijk paardrijden dankzij opstaplift en expertisecentrum Uniek

Eindelijk was het zo ver, door de komst van de opstaplift van stap voor stap (www.expertisecentrum-uniek.nl) kon Ankie Dirksen haar grote droom in vervulling laten gaan. Net als zus Henriƫtte paardrijden. Onder de deskundige leiding van Petra van de Ham en begeleiding van Monique Gommans zette zij haar eerste schreden op een paardenrug. Met dank aan toppony Heidi!

Young Leaders Program!!

Wij bieden ook het Young Leaders Program aan van de KNHS!

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigen wij (de KNHS), jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/ landelijke evenementen. Denk aan de Paard&Leven dag, de Hippiade en natuurlijk Horse Event.

Het programma in een notendop

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in een van de onderstaande vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op je manege of vereniging welk niveau het meest geschikt is.

 1. Niveau 1: Helpen
  In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

 2. Niveau 2: Uitvoeren         
  In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

 3. Niveau 3: Organiseren      
  In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

 4. Niveau 4: Besturen          
  In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen.

De competenties worden ontwikkeld met verschillende gethematiseerde activiteiten. Als deelnemer werk je 2 maanden aan een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge, en na niveau 4 een onderscheidingsteken.  De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het traject word je begeleid en ondersteund door coaches die door KNHS en NOC*NSF zijn geschoold om het Young Leaders Program te begeleiden en de titel YLP basiscoach te halen.